Yes we did it!

Yes we did it!

Wat me nog niet lukte in Oostende is me wel gelukt in Emmen en dus mag ik dit weekend deelnemen aan het WK paracycling in Italië.

Oke, eerst even terug naar mei. Daar deed ik mee aan de wereldbekerwedstrijd in Oostende. Mijn doel was top zes rijden, maar dat lukte me helaas niet. Ik moest vlak voor het einde van de wedstrijd lossen uit de kopgroep en kwam uiteindelijk als achtste over de finish. Ik had me dus nog niet weten te kwalificeren voor het WK, maar geen paniek, ik had nog een herkansing.

Die herkansing zou plaatsvinden in het eerste weekend van juli tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Emmen was de stad waar het allemaal moest gebeuren. Ook nu weer stonden er een tijdrit en wegwedstrijd op het programma. Tijdrijden is nog altijd niet mijn ding, dus ging de focus vooral naar de wegrace. En wat voor een wedstrijd was dit dan…

We stonden met een groot deelnemersveld aan de start. De eerste ronde werd nog relatief rustig gereden, maar er werd wel al flink gevochten voor de beste plek in het peloton. Je kon de spanning op het asfalt duidelijk merken. Niet veel later ging het dan ook goed fout. Na een paar demarrages van enkele concurrenten was de groep weer bij elkaar gekomen, werd er eventjes rustig gereden en konden we eindelijk een slok drinken uit onze bidon nemen. Terwijl ik nog op adem aan het komen was verloor een andere handbiker de controle, sloeg om en nam bij zijn val twee andere handbikers mee de berm in. Gelukkig voor TeamNL vielen ze de goede kant op.

Nu het peloton als het ware in tweeën was gesplitst door die crash besloten we in de eerste groep gewoon door te rijden. En dat ging er bepaald niet rustig aan toe. Op sommige stukken reden we gemakkelijk boven de 50 per uur. Maar goed, ik zat er nog altijd bij en had relatief weinig energie verloren achterin de groep. Ondertussen zaten we halverwege de race, waren we onderweg nog een Amerikaan verloren en kreeg ik het ook even zwaar toen mijn grote Russische vriend Aleksandr Davidovich weer volle bak gas ging geven. Gelukkig waren mijn teamgenoten bij de les, reed Tim de Vries naar voren om het tempo eruit te halen en liet Johan Reekers zich afzakken om mij weer naar voren te krijgen.

Toen zaten we in de laatste ronde en ik zat nog steeds in de kopgroep. Met zeven handbikers reden we af richting de eindstreep. Het leek erop dat het een eindsprint zou worden. Met nog 500 meter te rijden wilde ik graag nog wat plekjes opschuiven, zodat ik de laatste paar bochten goed door zou komen. Ik zag een gaatje voor de voorlaatste bocht, schoot als het ware van achteren naar voren en daar reed ik dan in eerste positie. Nu kon ik niet meer terug en besloot na de bocht vol door te trekken. Tot mijn verbazing reageerde niemand en had ik een veilig gaatje met de rest gecreëerd. Dat zag wereldkampioen Tim de Vries ook en dus besloot hij hetzelfde als mij te doen. Ook nu reageerde niemand en dus reden we met z’n tweeën door de laatste bocht richting finish. Tim is (nog wel) de betere sprinter van ons twee en dus kwam hij met een kleine fietslengte voorsprong over de finish.

Desalniettemin was ik ontzettend blij met mijn tweede plaats. Het voelde echt alsof ik gewonnen had. Want ook ik wist nu: deelname aan het WK is eigenlijk wel zo goed als zeker. En dat kwam de bondscoach me na afloop ook met een smile op zijn gezicht melden. Ik ga mee naar het WK. Samen met Tim en Johan gaan we als TeamNL strijden om de wereldtitel weer mee terug naar Nederland te nemen.

Twee weken geleden hebben we nog een trainingskamp gehad in de buurt van de Veluwe om ons goed voor te kunnen bereiden op het WK. Afgelopen zondag zijn we al richting Italië gevlogen om in alle rust naar de wedstrijden toe te leven. Ik heb echt totaal geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik laat het lekker op me afkomen. Weer nieuwe ervaringen opdoen. En vooral lekker genieten.

 

Ciao

 

Mitch

 

 

 

In de rechtszaal van het geweten wordt altijd zitting gehouden.
Goede kennis van de klant komt de kwaliteit van de advisering ten goede en genereert toegevoegde waarde.