MITCH VALIZE: HET SEIZOEN IS WEER VOORBIJ, OP NAAR VOLGEND JAAR!

We zitten nu eind oktober. Tijd om terug te blikken op het afgelopen wedstrijdseizoen en mijn doel voor het nieuwe seizoen al voorzichtig met potlood op te schrijven.

Het seizoen begon voor mij in juni met een fantastische week in Oostenrijk inclusief de overwinning op de HandbikeBattle (zie vorige artikel voor een uitgebreid verslag) en eindigde twee weken geleden met een tweede plaats tijdens een handbikewedstrijd in het Duitse Nettetal. Tussendoor heb ik in binnen- en buitenland nog meer wedstrijden gereden én successen behaald. Bijvoorbeeld mijn debuut op een internationaal event, de UCI World Cup Paracycling in Emmen. Dit vond een week na de Battle plaats. Lekker genieten en ervaring opdoen tijdens een groot event met meerdere wereldtoppers op de startlijst was het doel voor dit weekend. Het parcours was niet in mijn voordeel. Bergen of heuvels hebben ze helaas niet daar in Drenthe. Desalniettemin heb ik twee mooie uitslagen gereden bij de weg- en tijdrit waar ik als ‘Dutch rookie’ trots op mag zijn.

img_3367-large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergeleken met het parcours in Emmen was dat van de Europa Cup in het Duitse Elzach wel op mijn lijf geschreven. Een klimtijdrit én een heel technisch wegparcours. Bij de tijdrit kwam ik enkele seconden te kort voor het podium, maar bij de wegrit kwam ik, na twee demarrages, solo als eerste over de streep. Dat ik hier zou winnen had niemand voor mogelijk gehouden. Er stonden, net als in Emmen, ook dit keer grote namen aan de start. Mijn trainer was dan ook met stomheid verslagen toen hij door de telefoon hoorde van mijn prestaties, terwijl paps en mams helemaal happy bij de finish me stonden op te wachten. Ik was dan ook enorm gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

En de prijzenkast was nog niet vol hoor! Bij de Nederlandse Handbike Competitie (NHC) behaalde ik bij alle wedstrijden waar ik dit jaar aan mee heb gedaan een medaille. Zilver in Delden achter Johan Reekers, brons tijdens de Adelante Challenge en nogmaals zilver bij de Vondel Games achter de kersverse wereldkampioen Tim de Vries. Stuk voor stuk waren ook dit fantastische wedstrijden. De sfeer in het Overijsselse Delden was manjefiek! Zoveel mensen langs de kant, ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan terugdenk. Dan het parcours van de Adelante Challenge. Een uur lang de Geulhemmerberg in Valkenburg beklimmen. Doe het maar eventjes hoor. Gelukkig had ik mijn eigen fanclub langs de kant staan om mij aan te moedigen. En als laatste racen door het Vondelpark in Amsterdam tijdens de Vondel Games. Niet normaal hoeveel handbikers er ook hier aan de start stonden, inclusief de kersverse wereldkampioenen handbiken Jetze Plat, Tim de Vries en Carmen Koedood. Het parcours in Amsterdam was heel snel met twee hele lange rechte stukken en een paar bochten. Dit was geen ideaal circuit geweest voor de Red Bull van Max. Gelukkig had mijn krachtbron genoeg  power en werd ik na een mooie, spannende strijd tweede achter Tim de Vries door Roel Bruijn in de sprint nog net te verslaan. Je rijdt een uur lang volle bak om er vervolgens nog een sprint met een snelheid van 55 km/h uit te moeten trekken. Ik was echt gesloopt na afloop!

img_3224-large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan is het nu tijd om even alle accu’s weer op te laden voor het nieuwe seizoen. Deze week ga ik nog onder het mes om al dat ijzerwerk uit mijn arm te laten verwijderen na die crash van vorig jaar. Ja mensen, weten we het nog? En dan gaan in november alweer de voorbereidingen van start voor het nieuwe seizoen. Volgend jaar wil ik nog dichter tegen het internationale deelnemersveld aan zitten. Om dat te bereiken ga ik deze winter weer veel en hard trainen. En vanaf het voorjaar ga ik ook veel wedstrijden rijden om meer ervaring op te doen. Volgend jaar moet ik mij zien te kwalificeren voor het WK in Italië, dat zou wel heel gaaf zijn. Maar om dat te bereiken moet er nog hard getraind worden, veel wedstrijden gereden worden en moet ik op de juiste momenten pieken.

Mitch

Goede kennis van de klant komt de kwaliteit van de advisering ten goede en genereert toegevoegde waarde.
In de rechtszaal van het geweten wordt altijd zitting gehouden.