MITCH VALIZE: WAT GAAT 2017 MIJ BRENGEN?

Hee, hallo, daar ben ik weer! De winterperiode zit er zo goed als op en de plannen voor 2017 zijn gemaakt. Het belooft een mooi jaar te worden. Maar eerst even terug in de tijd, want aan het eind van 2016 is nog wel wat gebeurd.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben gestopt met zitvolleybal. En dat heeft een heel goede reden. Ergens halverwege oktober kreeg ik namelijk een mailtje van de bondscoach van het handbiken. Ondanks mijn korte seizoen (iets met een gebroken arm) was ik toch wel opgevallen als talentvolle en ambitieuze handbiker. En dus was het tijd voor de volgende stap: het handbike talentenproject. Een samenwerking tussen de KNWU, het Testcentrum voor Aangepast Sporten Amsterdam Reade en de Johan Cruyff Foundation. Samen met 4 andere handbike talenten word ik komend jaar intensief begeleid en getest, zodat wij onze volgende stap kunnen maken richting de (wereld)top. Een fantastische mogelijkheid die ik natuurlijk niet kon laten liggen. En dat betekent dus trainen, trainen en nog eens trainen. Gemiddeld zo’n 12 tot 15 uur in de week. Nu in de koude wintermaanden is dat meestal nog op de Tacx in de garage, maar zodra de sneeuw plaats maakt voor de zon en zachtere temperaturen gaan we weer lekker het Heuvelland in.

Mitch2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar waar train ik dan precies voor? Nou, dit jaar staan een aantal leuke wedstrijden en toertochten op mijn agenda. We beginnen het seizoen met de toerversie van de Amstel Gold Race. Lekker 100 km. door Zuid Limburg fietsen. In mei doe ik mee aan een handbikewedstrijd in het Vondelpark in Amsterdam en vervolgens gaan we in juni met het hele team naar Oostenrijk. Ja ja, dit jaar gaan we die ‘Kaunertaler Gletscherstraße’ wel beklimmen! Of vliegen? We zullen zien, in ieder geval een mooie ‘trainingsweek’ in de Alpen.

En dat komt goed uit, want een week later staat de wereldbekerwedstrijd in Emmen op de planning. Een mooi weekend waar ik me kan meten met de rest van de wereld. Kom ik met de top mee of moet ik nog iets harder gaan trainen? We gaan het zien. Verder staan in de zomer nog enkele handbikewedstrijden gepland door heel Nederland, zoals de Adelante Challenge in Valkenburg. En dan sluiten we het jaar waarschijnlijk af in Abu Dhabi waar in oktober de finale van de Europese Handbike Competitie wordt gehouden. Ja, je leest het goed, een Europees kampioenschap in het Midden-Oosten. Is tegenwoordig heel normaal.

Maar goed, 2017 gaat niet alleen het jaar van het handbiken worden. Zoals de meesten mij wel kennen, is één uitdaging weer niet genoeg voor mij. Sinds een paar weken loop ik dan ook minimaal 1x per week hard met een blade. Je weet wel, zo’n cheetah voet waar je echt onwijs snel mee kunt rennen. Ik zie mezelf dan ook nog wel de nieuwe blade runner worden. (Meiden geen paniek, ik heb het niet zo met wapens) En dus gaan we eind deze maand naar de Paralympische Talentendag op Papendal om te kijken wat de mogelijkheden voor mij hierin zijn. Bij mijn volgende blog zal ik jullie gegarandeerd meer over deze dag vertellen. 

Voor nu zeg ik: tot de volgende keer en inne sjunne Vasteloavend!

IMG_20170121_122516_504.jpg

 

Goede kennis van de klant komt de kwaliteit van de advisering ten goede en genereert toegevoegde waarde.
In de rechtszaal van het geweten wordt altijd zitting gehouden.